Navratri puja dag 2

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 15:02

Navratri puja dag 2 !

 

Negen dagen verbinden met de je vrouwelijke kant!

 

 

 

Welkom! Het is nog mogelijk in te stappen!

Het is vrijblijvend en gratis. Zet je even in de comments dat je mee doet, dat vind ik leuk om te lezen?

Navratri is het negen dagen durende festival dat in het Hinduisme wordt gevierd ter ere van de Godin Durga, de belichaming van Shakti. Shakti is de levengevende en scheppende kracht werkzaam in het universum.
Vandaag wordt de tweede vorm van Durga geëerd, genaamd: Ma Brahmacharini. Zij staat voor de dicipline van hetgeen doen wat goed voor je is, ook al is dat soms moeilijk. Je kunt haar vragen je de kracht te geven die hiervoor nodig is.

Behalve dat we elke dag een andere avatar van de Godin Durga eren, eren we in drie delen haar verschillende basis krachten: 
Navratri is opgedeeld in drie delen van drie. In de eerste drie dagen eren we de Godin Durga in haar vorm Kali Ma. Dit is een zuiverend aspect van de Shakti energie. We beginnen hiermee zodat er een schone bodem gemaakt kan worden voor de opbouwende energien die in de zes dagen daarna zullen volgen. Vandaag zijn we op de tweede dag beland van de verering van deze zuiverende energie.

Ik wil je uitnodigen om je te verbinden met het zuiverende aspect van het vrouwelijke Goddelijke vandaag en om aan haar voeten te leggen wat je wil bereiken als je dat nog niet gedaan hebt. Herinner je je intentie als je dat al wel gedaan hebt en vraag of alles wat er nog aan obstakels in jou of je omgeving leeft wat jou belemmert je volledige potentieel te bereiken en je intentie te verwezelijken, in liefde mag worden getransformeerd.

 

Vandaag mag je:

 

  • Zorgen dat je kaars in je pot of schaal die je eigen hara of baarmoeder symboliseert zoveel mogelijk brandt om je vuur in je bekkenbodem op te stoken.
  • De Godin in jezelf eren door extra aandacht te besteden aan je kleding vandaag. Kies een kledingstuk uit die je vrouwelijk doet voelen met een kleur die bij bij je energie van vandaag past. Doe er iets bij om wat schittert of rinkelt en maak het af met een lekker geurtje.
  • Om meer verbinding te ervaren met de Godin mag je de korte en makkelijke mantra oefenen die te horen is aan het begin van de Navratri meditatie van deze negen dagen. OM DUM DURGAYA NAMAHA. Je kunt deze mantra gedurende de dag herhalen om je in je proces bij te staan. Het geeft extra transformatieve kracht.
  • De Navratri meditatie. Dit is dezelfde als die we gisteren hebben gedaan, je kunt deze vinden bij het blog artikel 'Navratri puja dag 1'. We blijven deze meditatie in deze negen dagen elke dag wanneer het je lukt doen. 

 

Veel plezier en transformatie voor jou!

 

(Afbeelding van: https://english.newstracklive.com/news/navratri-second-day-devi-brahmacharini-katha-hindi-me-favourite-food-prasad-bhog-sc91-nu-1039624-1.html)

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.