Navratri puja dag 1

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 19:40

Welkom bij de Navratri

9 dagen verbinden met de Godin.

 

Een uitnodiging om ons met het Goddelijke vrouwelijk in ons zelf en het hele leven te verbinden. Dit wordt ook wel Shakti genoemd. Het is de Levens energie die zich in ons allen bevindt. Ik geef hierbij de aanzet vanuit het Hinduisme, en de negen dagen die er per jaar worden uitgetrokken om extra aandacht aan de sacred Feminine te geven, door de Godin Durga te eren in haar negen verschillende vormen. Maar in principe is de ‘Divine Feminine’ natuurlijk universeel en moedig ik je aan je verbindings dagen op een manier vorm te geven die bij je past.

 

De eerste dag is vandaag! Sheila Putri de dochter van de berg ( zie afbeelding), wordt als eerste vorm van Durga vandaag vereerd hier in India. Dit is het aspect van Kracht en Energie van het vrouwelijke. We beginnen met het maken van een altaar en het maken van een intentie voor deze negen dagen. Een meditatie volgt aan het einde van deze pagina. Deze meditatie is erop gericht om baarmoeder en hart te verbinden en kun je elke dag van de puja ( verering) doen.

 

Het maken van een altaar.

 

Dit heb je nodig:

1.Een pot of schaal die je baarmoeder symboliseert.


2.Een voorraadje kaarsen of waxine lichtjes


3.Een afbeelding of beeldje van de Godin die je aanspreekt.

Dit kan de Godin Durga in een van haar vele verschijningsvormen zijn, het kan Moeder Maria zijn, Maria Magdalena, een Griekse Godin, onze Godin van eigen bodem Nehalenia of zomaar een afbeelding van iets dat je met het Goddelijke vrouwelijke verbindt. Het is ook mooi om zelf een afbeelding te maken als je creatief bent. Ik zal in de bijlage in ieder geval een afbeelding van het de Godin Durga voegen, waar ik zelf graag mee werk tijdens Navaratri.

4. Bloemen


5. Kristallen of andere voorwerpen die je dierbaar zijn en je altaar kracht verlenen.


6. Een schaaltje drink water.


7. Een schaaltje aarde.

8. Wierrook.

9. En dan als laatste, een briefje met iets er op geschreven wat je wilt transformeren in deze negen dagen en aan de voeten van de Godin wilt leggen.

 

Wat je doet: Voor een voorbeeld kijk op de foto van mijn altaar bij mijn face book post.

 

Kies een afbeelding van de Sacred Feminine die jou het meeste aanspreekt en kies een rustig en mooi plekje om de afbeelding te plaatsen, zet ere en kaars voor.

 

Zet er links een schaal bij die je baarmoeder of Hara symboliseert en zet eer een waxine lichtje of kaarsje in. Steek dit kaarsje aan om de vlam in je eigen Hara ook te doen ontvlammen. Doe een gebed dat de Moeder je hierbij zal helpen.

 

Vul een schaaltje met aarde en zet dat voor de afbeelding met de kaars.

Neem je papier en schrijf hier je doorvoelde intentie op. Leg het op de aarde in het schaaltje voor de Godin. Daar mag het rusten.

 

Vul een schaaltje met drinkwater en zet dat rechts van de afbeelding.

Gedurende de negen dagen van je gebed zal dit water zich opladen en worden tot een medicijn wat je aan het einde op mag drinken.

 

Leg bloemen en eventueel fruit als offerande bij haar neer.

 

Steek wierrook aan om haar te eren.

 

Zeg een dank gebed voor de gift van je leven en de kans om je weer met het Goddelijke vrouwelijke te verbinden.

 

Je Navratri Puja is begonnen!

Je kunt onderstaande meditie doen op eenmoment van de dag die voor jou het beste uitkomt.

 

(Afbeelding van Sheilaputri: https://english.jagran.com/lifestyle/chaitra-navratri-2020-complete-puja-vidhi-to-worship-maa-shailaputri-on-day-1-of-the-nineday-festival-10010026)

 

 

Navratri meditatie voor verbinding van baarmoeder en hart,

in de energie van de Godin.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.