'Wie jij bent is een medicijn voor de wereld."

Gepubliceerd op 22 augustus 2021 om 13:32

Wie jij bet is een medicijn voor de wereld, wanneer je trouw aan je zelf bent.'

❤ -Wombloom

 

De drama driehoek op verschillende niveau's.

 

De laatste tijd word ik gewaar dat, terwijl een ander me uitnodigt in de slachtoffer rol te gaan, zodat zij mij kunnen redden omdat ze zich goed voelen in die rol, ik op een ander niveau eigenlijk gevraagd word hen te redden.

Ik realiseer me dat als je de uitnodiging onbewust aanneemt, je dus de rol en verantwoordelijkheid aanneemt van een verzorgende/gevende, terwijl je daar de erkenning niet voor krijgt omdat je naar beneden gedrukt wordt als een slachtoffer. Je investeert je levens energie dan in het kleiner maken van jezelf voor de balans van de ander en dat mag je niet doen! Dat is ontzettend ondermijnend en niet eerlijk naar jezelf en je krijgt stank voor dank.

Hoe gek het ook klinkt, jezelf kleiner maken dan je bent is arrogant. Je hebt je eigen niveau gekregen van het leven en daar moet je trouw aan zijn, uit respect en dankbaarheid daarvoor.

Ik zou het zelfs zo willen zeggen dat je een verantwoordelijkheid hebt om op je eigen nieveau te functioneren, niet alleen naar je zelf, maar ook naar de wereld toe. Wie danst er anders jouw dans? ( Gabrielle Roth)
Wie geeft er anders jouw medicijn, jouw unieke gave aan de wereld?

 

Wombloom


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.