Als je een emotie voelt die niet in bewegin te krijgen valt, kijk dan of het misschien van iemand anders is.

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 10:51

Kijk voor jezelf of dit resoneert en weet dat jijzelf altijd het beste weet wat goed voor je is. Dit is geschreven ter inspiratie omdat het mij helpt als hoogsensitieve persoon om me uit een te zetten met wat er op me af komt en terug in mijn eigen kracht te komen.

 

Als je met een vastzittende emotie zit kijk dan of:

 

*Die emotie aanhoudt en heel intens is en je er maar niet bij kunt komen wat er aan de hand is.

Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat de emotie niet van jou is.
Als hij wel van jou zou zijn en je hebt er voldoende ruimte aan gegeven hebt en je bent er mee gaan zitten met liefdevolle aandacht om er naar te luisteren, dan zou duidelijk worden waar het over gaat, of als het de tijd daar nog niet voor zou zijn zou de energie rondom het gevoel in elk geval weer gaan stromen. Het zou zachter worden en je zou voelen dat er iets in beweging kwam.

Wanneer dit niet het geval is en het maar aanhoudt als iets wat zeurt maar niet geholpen wil worden, dan heb je grote kans dat het een gevoel is wat iemand bij jou geparkeerd heeft omdat diegene zelf niet weet wat'ie er mee aan moet en de confrontatie er niet mee aan wil gaan. Dat wordt projectie genoemd.

*Je er brainfog bij ervaart, 

Wanneer je brainfog ervaart ben jij niet meer helemaal jezelf, met je eigen waarheid. Een overtuiging van iemand anders heeft plaats genomen in je hoofd. Je voelt je wazig. Althans dat is mijn verklaring er voor.

* Je zelfvertrouwen plotseling enorm is gedaald en je je heel verlegen voelt of zelfs schaamt voor je zelf.

Als deze gevoelens met betrekking tot jezelf gelijktijdig verschijnen met de brainfog en die aanhoudende, onbewegelijke emotie is het vrijwel zeker dat er iemand  bezig is schuld en schaamte op jou te projecteren.

* Je plotseling al je energie en motivatie kwijt bent.

Op de een of andere manier wordt je levens energie dan geblokkeerd of afgetapt of je kunt het niet ontvangen vanwege de projectie die je onbewust aan hebt genomen. Energie verdwijnt niet zomaar van het ene op het andere moment wanneer er geen aanleiding zoals deze is. Dit is wat ik uit mijn eigen ervaringen heb opgemaakt.

 

Het is dan nodig dat je meteen onderzoekt:

 

* Wie er op je projecteert. ( Soms is dat al genoeg)

* Wat diegene op je projecteert. ( Welke overtuiging)

 

En dan stopt het te incasseren door je je eigen waarheid te herinneren en jezelf er in te bevestigen. Realiseer je dan dat je niet verantwoordelijk bent voor de ander z’n ziele vrede en de ander z’n eigen innerlijke werk mag doen, dat jij de ander niet in balans hoeft te houden noch tevreden hoeft te stellen. Dan kom je terug in je eigenwaarde en gaat de levensenergie weer stromen, trekt de brainfog weg, voel je je weer gemotiveerd en lekker in je eigen vel. 

Dit komt doordat je je weer met jezelf identificeert, met je eigen waarheid en waarden en behoeften en grenzen, dat zet je zo zeer in je kracht dat alles wat daar niet mee resoneert verdwijnt uit je trillingsveld.

Dit is een proces wat ik uit eigen ervaring heb opgemaakt en me goed helpt. Hopelijk heb jij er ook wat aan en kom je er zo wat sneller doorheen, wanneer je zit met een emoties die maar blijft zeuren en waar je geen duidelijkheid over krijgt. 

 

( foto gevonden op: https://hetnlpcollege.nl/perceptie-is-projectie-de-wereld-is-je-spiegel/)

 

Liefs Wombloom

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.